Покрив – описание, характеристики, монтаж

Покривната долина изпълнява функцията за отвеждане на водата от скатния покрив. Прилича на дъска, която свързва два покривни склона. Обикновено долината се нарича ъглова лента, защото прилича на улей за оттичане на вода или сняг и е прикрепен между два склона.

Покривната долина изпълнява функцията за отвеждане на водата от скатния покрив. Прилича на дъска, която свързва два покривни склона. Обикновено долината се нарича ъглова лента, защото прилича на улей за оттичане на вода или сняг и е прикрепен между два склона.

Долината на шевния покрив не може да се класифицира като прост елемент на покривната конструкция. Неговото инсталиране изисква умения и специални знания, които са недостъпни за аматьори.

Описание на продукта
Нека да разгледаме конструкцията на долинен покрив. Елементът е изработен от поцинкована стомана, която се счита за най-добрия материал за долината. Долината се състои от долна и горна ивица. Всеки има своето предназначение.

Долният се използва, когато има отрицателен ъгъл на свързване. Това затваря пространството под покрива, предпазвайки настилката от влага. Характеристика на монтажа: долната долина е закрепена, докато подовата настилка е покрита с покривен материал. В този случай се използват самонарезни винтове, предназначени за монтиране на покривни части. Добра мярка за безопасност е запечатването на фугите с поддържащ слой.

Горната осигурява по-декоративен ефект. Монтира се отгоре на покрива.

Видове долинни покриви
Разликите в типовете зависят от метода на свързване на склоновете:

• отворени;
• затворен;
• съчленени.

От тази категория, последните два вида се използват за стръмни склонове или където е трудно да се припокриват покривни конструкции. Когато са съчленени, елементите на покрива влизат един в друг на кръстовището. Отворената долина се счита за прост дизайн, тъй като бързо премахва утайката, която изтича и не се натрупва. Не се нуждае от допълнителна хидроизолация, както другите два вида.

Какъв материал за долината?
Материалът зависи от вида на покрива. Под метални керемиди обикновено се вземат елементи от покривно желязо или поцинковани. Най-добрият избор биха били листове, покрити с полимерно покритие, което да съответства на цвета на основното покритие.

Какво осигурява полимерното покритие на долината:

• здравина на продукта;
• защита от корозия.

Най-често се използват поцинковани листове поради ниската им цена. Когато избирате материал за долината на шевния покрив, се ръководете от следното:

Фугите са най-слабият елемент на покрива, така че те са покрити с висококачествени материали.
Долината трябва да е по-здрава от основното покритие.
При инсталиране на долина върху меки или гъвкави покриви има редица характеристики. Основният е методът на вмъкване с „подрязване“ или отворено.

Процедурата за фиксиране на долината върху мек покрив
Подходящ за отворен метод за закрепване на улуци с ширина 5-15 cm.

• долината се наслагва върху облицовъчния слой с хоризонтално отместване 2-3 см;
• задната страна е намазана с битумен мастик (слой 10-12 см);
• външната страна на вдлъбнатината се заковава на стъпки от 25 см, оставяйки вдлъбнатини от 3 см;
• отгоре по оста се нанася покривен материал. В този случай всяко парче материал се закрепва с пирони, така че закопчалката да пада върху ъгъла на листа, но не по-близо от 30 см от оста;
• когато са готови, гъвкавите плочки се подрязват. За да не се повреди облицовъчният слой, под него се поставя обикновена дъска.

Мастика и лепилна основа се нанасят върху изрязано парче материал (херпес зостер), след което се закрепват покривните елементи.

Извършваните услуги са: ремонт на покрив с керемиди (пренареждане), изграждане на нов покрив, хидроизолация на равни и скатни покриви, монтаж на нови поцинковани и пвц улуци, монтаж и подмяна на водосточни тръби, обшиване на бордове и комини с ламарина, изграждане на тавански стаи и други.

За оферта или безплатен оглед позвънете или пишете.

Имейл: rume_stroi@abv.bg
Телефон: 0895007878

logo

ЗА ФИРМАТА

МОЖЕ ДА ХАРЕСАТЕ СЪЩО