Монтаж на капандури в готовия покрив

ремонт-на-покриви-с-керемиди/

Наличието на източник на естествена светлина е едно от основните изисквания за таванско помещение. Много често мансардата се настанява в бившия таван, тогава покривните прозорци трябва да бъдат вградени във вече готовия покрив. Този процес има някои особености.

В зависимост от вида на наличния покривен материал, процесът на инсталиране на капандури в покрива се състои от същите стъпки:

Планиране. На първо място се изчислява оптималният размер, не е трудно да се направи това, за 10 кв.м. помещението трябва да има един метър стъклопакет. След това се избира участък от покрива, подходящ за покривния прозорец. Желаното разстояние от долната рамка до пода трябва да бъде поне 1 метър. Също така е важно да изберете място, което няма да се пресича с фермовата система. Минималното разстояние до гредите трябва да бъде най-малко 10 см.

  • Подготовка на отвора за монтаж.
  • Монтаж на рамката.
  • Полагане на хидро- и топлоизолация.
  • Подготовка на дренажната система.
  • Задаване на артикули за заплата.
  • Монтаж на стъклопакет.

Извършване на работа по вътрешна декорация, включително монтаж на парна бариера и монтаж на склонове.

В същото време работата с всеки покрив има свои собствени нюанси:

Тавански прозорец в мек покрив

Мекият покрив е лесен за рязане, така че подготовката на отвора на прозореца не създава никакви затруднения, имате нужда само от остър нож и точност. Опорните релси също се монтират лесно с помощта на самонарезни винтове и отвертка, които всеки има във фермата. Важно е само много точно да се изреже дупка за отвора на прозореца, защото под мекия покрив винаги има солидна основа. Допускат се минимални технически пропуски до 5 см.

Единствената трудност е инсталирането на хидро и топлоизолация, в противен случай процесът се счита за толкова прост, че дори и непрофесионалист може да се справи с него.

Покривен прозорец от метална керемида

Технически монтажът на прозорец следва същите правила като при мек покрив, има само една разлика: за да направите отвор, ще трябва да използвате специални инструменти за работа с метал и да отделите малко повече време.

Други видове покриви

Възможно е да се монтират прозорци в такива покрития като керамични плочки, шисти, шисти и други, но в този случай процесът е свързан с отстраняването на външния покрив и изисква участието на специалисти.

Монтирането на капандури в готовия покрив е необходимост, само трябва да решите дали да го направите сами или да потърсите помощ от опитни майстори!

Извършваните услуги са: ремонт на покрив с керемиди (пренареждане), изграждане на нов покрив, хидроизолация на равни и скатни покриви, монтаж на нови поцинковани и пвц улуци, монтаж и подмяна на водосточни тръби, обшиване на бордове и комини с ламарина, изграждане на тавански стаи и други.

За оферта или безплатен оглед позвънете или пишете.

Имейл: rume_stroi@abv.bg
Телефон: 0895007878

logo
logo РУМЕ СТРОЙ ремонт на покриви
РУМЕ СТРОЙ ремонт на покриви

ЗА ФИРМАТА

МОЖЕ ДА ХАРЕСАТЕ СЪЩО