Характеристики на шев меден покрив

Ако изберете най-надеждния и издръжлив вид покрив, трябва да дадете предпочитание на шев меден покрив. С шевна връзка на покрива се получава най-херметичната и издръжлива връзка на елементите.

Ако изберете най-надеждния и издръжлив вид покрив, трябва да дадете предпочитание на шев меден покрив. С шевна връзка на покрива се получава най-херметичната и издръжлива връзка на елементите. Бъдете сигурни: такова решение ще ви служи от векове и няма да изисква ремонт дори след 50 години.

Меден покрив с шевове: предимства на решението
Покрив от меден шев ще ви помогне да превърнете просторна жилищна сграда в здрава, надеждна сграда, истински средновековен замък. Архитектурните паметници, оцелели до днес, чийто покрив е направен от мед, не губят предишната си привлекателност много векове по-късно. Може би затова медният покрив днес се използва широко не само за изграждане на нови сгради, но и за реконструкция на стари къщи. Конкурентното предимство на медния материал е неговият елегантен и благороден външен вид. Дори най-обикновената сграда, въплъщаваща типичен проект, става елегантна, модерна, когато в нейната декорация се използва покрив от меден шев.

Шевният покрив има много предимства. Най-значимите са:

 • уникален, жив външен вид, който се променя през годините: от благородно златисто до наситено тъмно зелено, от кафяво до оригиналното матово сиво или черно;
 • леко тегло, което улеснява монтажа на покривен материал;
 • пластичност, гъвкавост: използва се покривен покрив, дори ако е необходимо да се реализира сложна и смела идея на архитект; ако монтажът на покрив от меден шев се извършва от професионалисти, може да се изпълни покривен проект с всякаква форма и дизайн;
 • издръжливост дори при минимална дебелина: тестовете показват, че покрив от меден шев с дебелина само 0,6 – 0,7 милиметра издържа най-малко сто години;
 • впечатляващ асортимент: за монтаж ще ви трябват не само самите медни покривни листове, но и различни елементи и аксесоари – например детайли на улуци, снегозадържатели, декор; разнообразие от покрития, текстури, цветове – от естествени – например кафяви или златисти до ярки – червени, зелени;
 • устойчивостта на корозионни образувания е най-важното предимство, което отличава този тип покрив от други съвременни материали, предназначени за покриви; това свойство се обяснява с инертността на медта, нейната неспособност да влиза в окислителни реакции.

Характеристики на покривен материал
За производството на шевни покриви се използва медна ламарина, усукана на рула с ширина до един метър. При създаването на материал за покриви се използват няколко вида суровини, които определят крайните свойства и характеристики на покрива. И така, за производство се използват окислени (червени), калайдисани (зеленикави), патинирани (светло сиви) видове мед. Окисляването на медта ви позволява да удължите живота на този материал. Процесът обаче не е бърз: например окислената мед се окислява за 5-7 години, а патентованата за 10-15 години. Пазарът на покривни материали е представен от различни видове и проби от продукти. Но сред тях особено се откроява медният покрив – благороден, естетически атрактивен материал, идеален за превръщането на вашия дом в оригинална жилищна сграда.

Характеристики на медни покривни материали
Характерна черта, присъща на медния покрив, е неговата висока цена. Следователно инсталирането на меден покрив не е достъпно за всички и не винаги. Вярно е, че високата цена може да бъде оправдана и не само с безупречен външен вид, но и с висока издръжливост, надеждност и дълъг експлоатационен живот. И ако експлоатационният живот на стандартните материали е от пет до петдесет години, тогава медният покрив няма да загуби своята визуална привлекателност и експлоатационни свойства дори след 100-150 години. Според някои доклади този материал запазва физическите си свойства в продължение на 1000 години!

Интересното е, че използването на мед в покривите е от незапомнени времена. Много архитектурни паметници, достигнали до нашето време, са направени с помощта на мед. Днес те изглеждат представителни и естетични.

Каква е тайната на издръжливостта и надеждността на такова решение? Всичко се обяснява със законите на химията. Факт е, че медта е елемент, който под въздействието на отрицателни условия (например висока влажност) може да се окисли. В резултат на този процес материалът е покрит отгоре със специално покритие – патина. Тя е тази, която защитава материала от унищожаване и загуба на привлекателност.

Друга отличителна черта на покривния материал е способността му да променя оригиналния цвят. Веднага след монтажа медният покрив има благороден, скъп златист цвят. През годините медният покрив придобива кафеникав, а след това зеленикав оттенък. След много десетилетия медните покриви могат да станат зеленикаво-кафяви или дори черни. Въпреки това, независимо какъв цвят е покривът, той ще се отличава и с оригиналното матово покритие.

Медните покриви се доставят на вътрешния пазар в три възможни версии:

 • сгънат,
 • шахматна дъска,
 • облицовани с плочки.

Монтажът на меден покрив е прост, но отнема много време, тъй като специалистите трябва да положат известни усилия за надеждно закрепване на покривните елементи един към друг.

Меден покрив: предимства на решението
Тъй като тази опция за покриви се използва в продължение на много векове, потребителите успяха да оценят предимствата на такова технологично решение. Основните предимства на медните покриви са:

 • рентабилност: дори ако материалът е по-скъп, но в дългосрочен план такова решение се оказва най-изгодно, тъй като ремонтът или подмяната на покрива ще се наложи едва след век или дори повече;
 • повишена якост: дори от училищен курс по химия трябва да сте научили, че медта има добра граница на безопасност, както и устойчивост на различни влияния – валежи, температурни крайности, ултравиолетова радиация;
 • огнеустойчивост, пожарна безопасност: медният покрив е трайно решение, тъй като медта не поддържа горене и не се самозагорява.
 • други предимства на медния покрив включват екологична безопасност, отлична устойчивост на топлина и устойчивост на замръзване.

Извършваните услуги са: ремонт на покрив с керемиди (пренареждане), изграждане на нов покрив, хидроизолация на равни и скатни покриви, монтаж на нови поцинковани и пвц улуци, монтаж и подмяна на водосточни тръби, обшиване на бордове и комини с ламарина, изграждане на тавански стаи и други.

За оферта или безплатен оглед позвънете или пишете.

Имейл: rume_stroi@abv.bg
Телефон: 0895007878

logo

ЗА ФИРМАТА

МОЖЕ ДА ХАРЕСАТЕ СЪЩО