Решение за запазване на покрива в добро състояние след зимно време

2
  1. Безопасност: Преди да започнете с почистването на покрива, уверете се, че имате необходимите предпазни средства. Използвайте стълби, подложки против хлъзгане и предпазни жилетки, ако се налага. Бъдете внимателни и не стъпвайте на неподходящи или съсипани части от покрива.
  2. Премахване на сняг: Ако на покрива има натрупан сняг, използвайте дълга костила или специални инструменти за почистване на сняг. Започнете от висшите точки и постепенно премахвайте сняга към най-долните части на покрива. Бъдете внимателни и избягвайте изострени краища на покрива, за да не повредите покривните материали.
  3. Изчистване на улуците: За почистване на улуците можете да използвате дълга четка или пръчка, за да премахнете листа, клоните или други замърсявания, които са се натрупали. Внимавайте да не повредите улуците по време на почистването.
  4. Проверка на предпазни елементи: Проверете дали предпазните елементи като тръбоотводи и долни кошници са свободни от замърсяване и деблокирайте ги ако е необходимо. Разгледайте и покривните материали за евентуални повреди или пропуски.
  5. Професионална проверка: За по-дълбоко почистване и оценка на състоянието на покрива и улуците, може да се наеме професионалист в тази област. Те ще могат да проведат проверка, да определят какви ремонти или поддръжка са необходими и да осигурят по-трайно решение за запазване на покрива в добро състояние.                                   Проверете покрива за повреди: Огледайте покрива внимателно и отбележете всякакви видими повреди като пукнатини, пропуски или излишък на строителни материали. Ако забележите някакви проблеми, свържете се с професионален ремонтьор на покрива, за да ги отстраните.
  6. Изчистете отпадъци и премахнете замърсяванията: Почистете покрива от листа, клони, мъртви растения или други отпадъци, които са се натрупали през зимата. Това ще предотврати задържане на вода и замърсявания, които могат да предизвикат повреди на покривните материали.
  7. Проверете улуците и тръбоотводите: Проверете улуците и тръбоотводите за замърсяване или запушване. Прочистете ги, ако са замърсени, за да осигурите нормалният оттичане на водата, когато дъждът се появи в следващите месеци.
  8. Проверете етикети отлепване и пропуски: Проверете дали капаци, маншони и други елементи на покривната мембрана са плътно прикрепени и не съществуват пропуски или отлепвания. Ако откриете някакви дефекти, трябва да ги отстраните и ремонтирате.
  9. Инспектирайте изолацията: Проверете състоянието на покривната изолация и изолационните материали. Ако забележите някакви повреди, свържете се с професионалистите, за да помогнат при необходимите ремонти или замяна.
  10. Не е задължително самостоятелно да извършвате всички тези задачи. Можете да наемете професионален ремонтьор на покрива, който ще се погрижи за проверката и извършването на необходимите ремонти. Те ще могат да направят подробна оценка на състоянието на покрива и да предложат подходящите решения.

Извършваните услуги са: ремонт на покрив с керемиди (пренареждане), изграждане на нов покрив, хидроизолация на равни и скатни покриви, монтаж на нови поцинковани и пвц улуци, монтаж и подмяна на водосточни тръби, обшиване на бордове и комини с ламарина, изграждане на тавански стаи и други.

За оферта или безплатен оглед позвънете или пишете.

Имейл: rume_stroi@abv.bg
Телефон: 0895007878

logo

ЗА ФИРМАТА

МОЖЕ ДА ХАРЕСАТЕ СЪЩО