Ремонт на покрив с изолация: етапи, характеристики

hidoizolazia2

Важно: трябва да проверявате покрива за повреди най-малко два пъти годишно – това ще ви позволи да откриете дребни дефекти навреме и да ги отстраните бързо, ефективно и с минимални финансови разходи. Понякога може да се наложи спешен ремонт, ако мекият покрив започне да тече.

Сред най-честите дефекти на меките покриви са:

  • разкъсвания и пукнатини в покривен материал;
  • отделяне на материала в ставите;
  • бразди и вдлъбнатини, образувани при механичен натиск – в тях се събира и задържа вода;
  • подуване на покривния материал поради проникване на вода под листа;
  • появата на гъбички, мухъл или мъх.
  • В зависимост от степента на повредата може да се наложи локален или основен ремонт. В последния случай често се изисква ремонт на мек покрив с изолация.

Как се извършва мек покрив с изолация?

Първо трябва да определите обхвата на проблема. В дефектните зони покривното покритие се демонтира. Ако при монтажа на покрива е използван ролков материал, повредената зона се отрязва по границите (прави линии). При ремонт на покрив, покрит с меки керемиди, дефектните керемиди се отстраняват. Покритието трябва да се изреже до основата.

След като старият покрив е премахнат, можете да продължите директно към ремонта. Първо трябва да прецените колко е повреден топлоизолационният слой. Характеристиките на работата с топлоизолация се определят от вида на материала. Например, ако експандираната глина е била използвана като топлоизолационен слой, тогава е достатъчно да я изсушите със сешоар. Ако за изолация на покрива е използван материал за плочи от експандиран полистирол или минерална вата, тогава изолацията се демонтира и се заменя с нови плочи (влагата, проникнала през покрива, вероятно е направила изолацията неизползваема).
Самият процес на ремонт на мек покрив се извършва с помощта на монтажна технология: мастика се излива върху основата (ремонтирана, ако е необходимо), след това се полага слой покривен материал, след това се полага друг слой мастика и външно покритие.

Отделно, заслужава да се отбележи, че ремонтът на мек покрив с изолация е доста сложен процес, особено когато става въпрос за плоски покриви, чиято топлоизолация е представена от плочи. Много е важно да се обърне специално внимание на съединяването на нов и стар топлоизолационен материал един към друг. Понякога празнините между плочите се запълват с полиуретанова пяна, но по-често се използва специален уплътнител – уплътнителната пяна не се разширява по обем, което осигурява максимална издръжливост на състава.

Извършваните услуги са: ремонт на покрив с керемиди (пренареждане), изграждане на нов покрив, хидроизолация на равни и скатни покриви, монтаж на нови поцинковани и пвц улуци, монтаж и подмяна на водосточни тръби, обшиване на бордове и комини с ламарина, изграждане на тавански стаи и други.

За оферта или безплатен оглед позвънете или пишете.

Имейл: rume_stroi@abv.bg
Телефон: 0895007878

logo

ЗА ФИРМАТА

МОЖЕ ДА ХАРЕСАТЕ СЪЩО