Ремонт на покрива на гараж

Ремонт на покрива на гараж

Покривът на гаража, както абсолютно всяка сграда, се износва с годините и се нуждае от ремонт. Вятър, дъжд, градушка, жаркото слънце, въздействието на механични фактори, като падащи дървета – всичко това неизбежно води до разрушение.
Въпреки че гаражът не е жилищно помещение и нарушението на целостта на покрива му не е толкова лошо, колкото повредата на покрива на къща, все пак гаражът е склад за автомобили и появилият се теч непременно ще се отрази негативно на състоянието му. Ето защо е много важно, веднага щом се забележи проблем, незабавно да започнете ремонт на покрива на покрива на гаража.

Текущи или капиталови?
В зависимост от степента на дефектите, покривът може да изисква както отстраняване на малки локални дефекти, така и 100% подмяна на износеното покривно покритие.

Основен ремонт на покрив на гараж
Тя предполага цялостна подмяна на покрива и се извършва при наличие на повреди на повече от половината покривна повърхност (60%). Те се опитват да извършват основни ремонти през топлия сезон и в дни без дъжд или сняг, само в извънредни ситуации те извършват работа независимо от времето. Ако сте принудени да извършвате работа в дъждовен ден, тогава инсталирането на тента над ремонтираната сграда е задължително. Предимството е, че площта на гаражите по правило е малка и дава възможност за завършване на работата в рамките на един ден.

  • Текущ ремонт на мекия покрив на гаража
  • Състои се в елиминиране на незначителни повреди, като повърхността, която трябва да бъде ремонтирана, трябва да заема по-малко от 10% от общата площ. Често текущият ремонт на покрива на гаража се извършва с покривен материал. Последователността на действията в този случай изглежда така:
  • Премахване на сайта, който е дошъл в неправилно състояние.
  • Почистване на площадката от чакъл и пръст.
  • Запълване на цялата повърхност на повредата с мастика.
  • Полагане на слой покривен материал с подходящ размер (броят на тези слоеве трябва да съответства на броя на отстранените слоеве).
  • Като последен слой, слой покривен материал е залепен с мастика, която е по-голяма от изрязаната площ и е фиксирана с пирони. След това покривният материал отново се обработва с мастика и се покрива с насипен материал (чакъл / мраморни чипове). За фиксиране на поръската върху мастика се използва дъска, с която се притиска в повърхността.
  • Често, дори при сериозни щети на покрива, решението за вида на ремонта лежи на раменете на собственика, защото само той може да реши кое е по-изгодно: да извърши безкрайни дребни възстановителни работи или напълно да смени покритието и да забрави за ремонтни работи за дълго време.

Извършваните услуги са: ремонт на покрив с керемиди (пренареждане), изграждане на нов покрив, хидроизолация на равни и скатни покриви, монтаж на нови поцинковани и пвц улуци, монтаж и подмяна на водосточни тръби, обшиване на бордове и комини с ламарина, изграждане на тавански стаи и други.

За оферта или безплатен оглед позвънете или пишете.

Имейл: rume_stroi@abv.bg
Телефон: 0895007878

logo

ЗА ФИРМАТА

МОЖЕ ДА ХАРЕСАТЕ СЪЩО