Тест на покривен парапет
юли 18, 2023
Боядисване на метален покрив: експертен съвет
юли 23, 2023
Show all

Ремонт на покрива на гараж

Покривът на гаража, както абсолютно всяка сграда, се износва с годините и се нуждае от ремонт. Вятър, дъжд, градушка, жаркото слънце, въздействието на механични фактори, като падащи дървета – всичко това неизбежно води до разрушение.

Въпреки че гаражът не е жилищно помещение и нарушението на целостта на покрива му не е толкова лошо, колкото повредата на покрива на къща, все пак гаражът е склад за автомобили и появилият се теч непременно ще се отрази негативно на състоянието му. Ето защо е много важно, веднага щом се забележи проблем, незабавно да започнете ремонт на покрива на покрива на гаража.

 

Текущи или капиталови?

В зависимост от степента на дефектите, покривът може да изисква както отстраняване на малки локални дефекти, така и 100% подмяна на износеното покривно покритие.

 

Основен ремонт на покрив на гараж

Тя предполага цялостна подмяна на покрива и се извършва при наличие на повреди на повече от половината покривна повърхност (60%).

Те се опитват да извършват основни ремонти през топлия сезон и в дни без дъжд или сняг, само в извънредни ситуации те извършват работа независимо от времето. Ако сте принудени да извършвате работа в дъждовен ден, тогава инсталирането на тента над ремонтираната сграда е задължително. Предимството е, че площта на гаражите по правило е малка и дава възможност за завършване на работата в рамките на един ден.

 

Текущ ремонт на мекия покрив на гаража

Състои се в елиминиране на незначителни повреди, като повърхността, която трябва да бъде ремонтирана, трябва да заема по-малко от 10% от общата площ. Често текущият ремонт на покрива на гаража се извършва с покривен материал. Последователността на действията в този случай изглежда така:

Премахване на сайта, който е дошъл в неправилно състояние.

Почистване на площадката от чакъл и пръст.

Запълване на цялата повърхност на повредата с мастика.

Полагане на слой покривен материал с подходящ размер (броят на тези слоеве трябва да съответства на броя на отстранените слоеве).

Като последен слой, слой покривен материал е залепен с мастика, която е по-голяма от изрязаната площ и е фиксирана с пирони. След това покривният материал отново се обработва с мастика и се покрива с насипен материал (чакъл / мраморни чипове). За фиксиране на поръската върху мастика се използва дъска, с която се притиска в повърхността.

Често, дори при сериозни щети на покрива, решението за вида на ремонта лежи на раменете на собственика, защото само той може да реши кое е по-изгодно: да извърши безкрайни дребни възстановителни работи или напълно да смени покритието и да забрави за ремонтни работи за дълго време.

Comments are closed.