Монтаж на капандури в готовия покрив
юни 20, 2023
Характеристики и предимства на пластмасовия покрив
юни 27, 2023
Show all

Причини за реконструкция на покрива

Реконструкцията на покрива е изключително важен и отговорен въпрос, който изисква сериозен подход, тъй като покривът е не само един от решаващите елементи във външния вид на сградата, но и изпълнява много важна функция.

Реконструкцията на покриви на сгради, независимо от тяхното предназначение, изисква предварителен професионален преглед, за да се установи текущото състояние. Случаите на пренебрегване на щателна проверка могат да доведат до срутвания или други неприятни и опасни последици.

Ключови елементи за проверка:

покриви;

рафтова система;

припокриване.

В някои случаи, като дефекти в покривния материал, проблемът се решава доста просто. Едно покривно покритие се заменя с друго, без да се правят промени в конструкцията и покривната система. При наличие на по-сериозни щети се налага цялостна реконструкция, ремонтът на покрива няма да е достатъчен.

 

Цената на реконструкцията на покрива пряко зависи от степента на увреждане и мащаба на работата. След определяне на степента на износване, те често пристъпват към разработване на проект за реконструкция на покрива и изготвяне на оценка. Този подход ви позволява да планирате бюджета си предварително и да спестите много.

 

Причини за смяна на покрива на къща

 

Повредите и дефектите на фермовата система са най-честата причина за реконструкция.

Амортизация на основните конструкции на покрива в резултат на нарушения на правилата за експлоатация или грешки, направени по време на монтажа.

Лоша строителна работа.

Липса на вентилация.

Липса на текущи и основни ремонти, необходими по време на експлоатация.

Характеристики на дизайна.

Необходимостта от изолация.

Желанието да се превърне студен неотопляем таван в жилищно таванско помещение.

 

По този начин мащабът на реконструкцията напълно зависи или от желанието на собственика да направи промени във функциите на тавана, или поради наличието на повреди в различна степен. Понякога можете да се справите с подмяната на покрива, а понякога трябва да демонтирате напълно целия покрив, да направите структурни промени и да създадете нова система от ферми. Въпреки това, най-често срещаните работи при реконструкцията на покрива на частна къща са ремонтът / подмяната на покривен материал, ремонтът / частичната подмяна на гредите и летвите, създаването на вентилация и подреждането на тавана.

 

Трябва да се помни, че само професионални покриви могат да осигурят наистина висококачествен резултат. С компетентен подход към работата по реконструкцията отнема само 1-2 дни за работа, което свежда до минимум неудобството на жителите.

Comments are closed.