Какъв покривен материал да изберете за покрива
юли 25, 2023
Ремонт на покриви в гр.Благоевград
юли 29, 2023
Show all

Предимства на композитните керемиди

Композитните керемиди принадлежат към категорията на съвременните покривни материали, масовото производство на които започва в страните от Европа и Азия. Отличителна черта на покритието е високото качество на производство и удълженият експлоатационен живот в сурови руски условия. За да получат здрав, устойчив на износване и издръжлив материал, производителите са комбинирали предимствата на металните керемиди, мекия и гъвкав покрив в един продукт и в същото време са се опитали да премахнат недостатъците на тези материали, доколкото е възможно. Резултатът е универсален продукт, който може да се използва върху покриви на жилищни сгради, търговски сгради и общински сгради с различна конфигурация.

Структура от композитни плочки
Преди да говорите за предимствата на композитните плочки, е необходимо да се запознаете по-подробно с отличителните черти на този уникален строителен материал.

Композитното покритие се състои от няколко слоя материали. Дизайнът се основава на монолитен стоманен лист с дебелина от 0,4 до 0,6 мм. От двете страни има защитно покритие от алуцинк, което предотвратява образуването на корозивно покритие върху повърхността. След това производителят покрива детайла с двустранен пасивиращ слой и го покрива със специален акрилен грунд. Такива мерки са необходими, за да се постигне максимална адхезия на стоманата към следващия слой.

Върху вътрешната и външната част на продукта е нанесено защитно покритие, което съдържа водоотблъскващи и огнеупорни компоненти. Външната страна е допълнително покрита със слой пясък или каменни стърготини с малки фракции. Фиксирането на частици върху повърхността на материала става чрез нанасяне на лак или прозрачна акрилна глазура.

Предимства на композитните плочки
Композитните плочки са много търсени поради редица допълнителни причини. Първо, широката популярност на материала се дължи на високата скорост и лекотата на монтаж. Второ, композитните плочки не изискват големи финансови и трудови разходи за поддръжка и ремонт на готовото покритие. Трето, естетически атрактивният външен вид на материала визуално прилича на люспите на оригиналното покритие на плочките.

Допълнителните предимства на експертите по композитни плочки включват:

относителната лекота на материала в сравнение с други аналози;
устойчивост на гниене, механични натоварвания и корозия;
имунитет към резки пориви на вятъра, пряка слънчева светлина, валежи.
Разнообразие от цветове, голям избор от форми и размери ви позволяват да изберете най-добрата опция за покрив за конкретно дизайнерско решение. Материалът не е взискателен за използване. Благодарение на издръжливата си многопластова конструкция не се нуждае от чести проверки и ремонтно-възстановителни дейности. Гаранционният срок на композитните плочки е 50 години.

Comments are closed.