Как правилно да покриете покрива с вълнообразна покривна плоча

ремонт-на-покриви-с-керемиди/

Шиферът е ветеран покривен материал, който присъства на строителния пазар повече от сто години, привличайки вниманието на потребителите по целия свят.

Шиферът не може да се нарече идеален покривен материал – той има определени недостатъци (те ще бъдат описани по-долу), но наборът от предимства също е доста широк. Внимателно проучете всички плюсове и минуси на тази опция, след което можете да вземете информирано решение.

За предимствата и недостатъците на вълновата шисти

Вълнообразният шисти за покрива е уникален материал, който съчетава повишени якостни характеристики, лекота на монтаж и достъпна цена. Между другото, той се използва не само като покрив, но и материалът се използва за подреждане на огради, стени на нежилищни помещения, независимо дали става въпрос за складове или промишлени сгради.

Можете да говорите за предимствата на вълновата плоча за много дълго време:

  • материалът има повишена якост, поради комбинацията от цимент и азбест в състава му;
  • за разлика от металния покрив, шистите не са проводник на електричество, освен това можете да забравите за такъв проблем като ръжда с него;
  • шистите са незапалими материали и в случай на пожар няма да отделят токсични изпарения;
  • при спазване на правилата за работа, този материал ще ви служи вярно в продължение на много години и дори десетилетия.
  • цената на вълнообразната шисти е значително по-ниска от цените на всички други покривни материали.

Това обаче не е толкова просто: вълновата плоча също има недостатъци. Съставът на шисти включва азбест, който има канцерогенни свойства. Плочата е доста тежък и крехък материал, така че може да бъде проблем да се достави на покрива. Шиферът е в състояние да абсорбира вода (топене или дъжд), което често води до пукнатини и мъх по повърхността на покрива.

Как правилно да монтирате покрива с вълнообразна шисти?


Ако, след като сте проучили всички предимства и недостатъци на този покривен материал, решите да направите избор в негова полза, трябва да помислите как се извършва монтажът на вълнообразна плоча.

Процедурата е наистина проста:

1. Подготвителен етап. На този етап се изчислява необходимия брой листове, закупува се покривен материал, както и крепежни елементи в необходимите количества в строителните магазини.
2. Щайгата се подготвя – самата щайга е монтирана, полага се слой хидроизолация. Моля, обърнете внимание, че прътите трябва да бъдат разположени по такъв начин, че да попадат под ставите на листовете и под всеки от тях – това се прави така, че крехката плоча да не се напука или спука;
3. Фиксиране на плочата. Работата трябва да се извършва, като се вземе предвид розата на вятъра, като се полагат листовете по такъв начин, че вятърът да не духа в ставите им. Припокриването обикновено се извършва в една вертикална вълна, като е важно да се има предвид, че е забранено да се съединяват 4 листа в една точка. Има няколко метода за монтаж: един от най-популярните е шахматен.

Шиферът, разбира се, не е идеален покривен материал, но правилно инсталиран, той ще ви служи десетилетия, без да причинява много проблеми.

Извършваните услуги са: ремонт на покрив с керемиди (пренареждане), изграждане на нов покрив, хидроизолация на равни и скатни покриви, монтаж на нови поцинковани и пвц улуци, монтаж и подмяна на водосточни тръби, обшиване на бордове и комини с ламарина, изграждане на тавански стаи и други.

За оферта или безплатен оглед позвънете или пишете.

Имейл: rume_stroi@abv.bg
Телефон: 0895007878

logo

ЗА ФИРМАТА

МОЖЕ ДА ХАРЕСАТЕ СЪЩО