Ремонт на покриви в Перник
юли 23, 2021
Ремонт на покрив от циментова замазка
май 9, 2023
Show all

Какво е бедрен покрив

Тазобедреният покрив е популярен тип покрив с четири наклона, чиито странични наклони са трапецовидни, а крайните наклони са триъгълници.

 

Бедрото покритие е един от най-често срещаните видове покриви за частни нискоетажни сгради, особено популярни в Европа. В страните от бившия Съветски съюз обикновените двускатни покриви бяха много популярни, но в момента, благодарение на неоспоримите предимства, устройството за тазобедрен покрив също набира популярност при нас.

Предимства на бедрен покрив
висока устойчивост на силни, дори ураганни ветрове и други неблагоприятни климатични условия;

Това се постига благодарение на факта, че бедрените покриви нямат вертикални повърхности в краищата. В допълнение към високата устойчивост на натоварване от вятър, такива покриви успешно се противопоставят на валежите и други негативни влияния на околната среда.

Всички тези фактори позволяват използването на четирискатни покриви в райони с отрицателни климатични условия.

защита на фасадата на сградата от валежи;

Дизайнът на такъв покрив позволява монтирането на корнизи около цялата обиколка на къщата.

създаване на комфортна температура в помещенията;

Поради факта, че повърхностите на тазобедрения покрив имат голяма повърхност, нагряването му става равномерно, като по този начин се предотвратява прегряване и силни температурни промени.

издръжливост и устойчивост на износване;

Една от причините за такива свойства е високата устойчивост на деформация.

естетичен и уникален външен вид;

 

Как да изчислим тазобедрения покрив?

Тазобедреният покрив има сложни конструктивни характеристики, поради което е препоръчително да поверите създаването на план и извършването на задължителни изчисления на професионалисти. Грешките, направени в началния етап на планиране, водят до сериозни последици, включително загуба на изразходвани пари.

 

Професионалистите извършват изчислението на няколко етапа:

 

Установяване на правилното положение на билото и гредите на покрива.

Изчисляване на площта на покрива.

Изчисляване на ъгъла на покрива.

Ако е необходимо, изчисляване на допълнителни архитектурни елементи, като еркерен прозорец.

След завършване на етапа на планиране те преминават директно към монтажа на тазобедрения покрив. При изграждането на тазобедрен покрив е много важно да се разбере, че това е много сложна конструкция и най-важната гаранция за нейната надеждност е задължителното използване на материал с еднаква дебелина при производството на греди и билото. Дори и най-малкото неспазване на точността в бъдеще ще се почувства под формата на деформация на покрива. Ето защо все още се препоръчва да поверите такава сложна и отговорна работа на специалисти и да получите приличен резултат!

Comments are closed.